Forum poświęcone Ruby on Rails i językowi programowania Ruby
Nie jesteś zalogowany.
Jeden termin aby wszystkimi rządzić: pierwszy wtorek miesiąca.
W październiku to będzie bodajże 6-ty.
Adamh napisał:
Mysle, ze moglbym zaprezentowac Hobo jesli kogos by to interesowalo
Dopiero teraz się dowiedziałem o Hobo... i wygląda na to, że czegoś takiego właśnie szukałem ![]()
...więc mnie by interesowało.
Adamh napisał:
Kiedy ma byc nastepne spotkanie? Rzadko sprawdzam forum.
Dołączam się do pytania :-)
paneq napisał:
Adamh napisał:
Kiedy ma byc nastepne spotkanie? Rzadko sprawdzam forum.
Dołączam się do pytania :-)
Tomash napisał:
Jeden termin aby wszystkimi rządzić: pierwszy wtorek miesiąca.
W październiku to będzie bodajże 6-ty.
Spotykamy się w Emeraldzie i potem na prezetnacje, czy na odwrót? Zna ktoś może jakiś fajny bar w okolicach salki? Najbliższe, które ja znam są koło polibudy, więc trochę daleko.
tjeden napisał:
Spotykamy się w Emeraldzie i potem na prezetnacje, czy na odwrót? Zna ktoś może jakiś fajny bar w okolicach salki? Najbliższe, które ja znam są koło polibudy, więc trochę daleko.
Najlepiej byłoby spotkać się w salce.
Po prezentacji ruszymy Nowogrodzką w stronę Marszałkowskiej, może coś się znajdzie. Po drodze są małe knajpki w okolicach Teatru Roma, jeśli żadna z nich nam się nie spodoba to ostatecznie zawędrujemy do Partick's Irish Pub (1km od salki). Do Emeralda jest drugie tyle, więc raczej odpada.
Dobra, a gdzie ta salka? I jakie mamy tematy prezentacji? To bym od razu notkę na bloga walnął ![]()
Zdecydowanie ![]()
Chętnie posłucham o MacRuby jako programista który ma pewne doświadczenia z Cocoa i Obj-C.
Mogę powiedzieć o jednym z (wybierajcie
) :
- (tylko odrobinę rubiowo) pisaniu aplikacji na Androida
- technikach "seedowania" w aplikacji railsowej (dane w migracjach vs. bootstrapy vs. seedy)
- cucumber + rspec (na przykładzie jakiejś prostej aplikacji blogowej) + fabryki
Rozumiem że mityngi po polsku, w ramach nowej świeckiej tradycji? ![]()
tjeden napisał:
Ja bym najchętniej posłuchał o cucumberze i rspec.
Ja tyż. O ile będę w okolicy ![]()
Wuja tam, Drogomir, Twój głos się nie liczy, bo i tak nie przyjdziesz ![]()
Tomash napisał:
Wuja tam, Drogomir, Twój głos się nie liczy, bo i tak nie przyjdziesz
Zakładamy się o piwo? ![]()
Nie, po prostu przyjdź i udowodnij że czas zmienić złe zdanie na temat Twojego zapowiadania-się-i-niepojawiania na WRUG ![]()
Ale jak nie przyjedziesz (jak zawsze), to kto postawi Tomashowi piwo? PayPal?
BTW, Drogomir, Ty o cucumberze chcesz posłuchać? Przecież używasz go od dawna, na dodatek w konfiguracji której jeszcze nie ogarnąłem (Culerity).
tjeden napisał:
Ale jak nie przyjedziesz (jak zawsze), to kto postawi Tomashowi piwo? PayPal?
Możecie wylosować szczęśliwca, który zasponsoruje to piwo
.
Nie, po prostu przyjdź i udowodnij że czas zmienić złe zdanie na temat Twojego zapowiadania-się-i-niepojawiania na WRUG
Damn... nie wygram piwa i w dodatku złamię mój profil serial WRUG offendera... ![]()
BTW, Drogomir, Ty o cucumberze chcesz posłuchać? Przecież używasz go od dawna, na dodatek w konfiguracji której jeszcze nie ogarnąłem (Culerity).
Nie od dawna i chętnie zobaczę jak to inni robią - ja wybrałem celerity dla API Watira i headless browser, ale webrata/selenium nie ruszałem w ogóle ;]
Ostatnio edytowany przez drogus (2009-09-22 13:23:26)
- cucumber + rspec (na przykładzie jakiejś prostej aplikacji blogowej) + fabryki
Ja to poproszę ![]()
to ja może powiem krótko o heroku (bardziej dla osób, które nie wiedzą co to jest w ogóle) - prezentacja leży na dysku w połowie skończona, wypadałoby się tym zająć ![]()
Strzałek napisał:
Ja to poproszę
Nie denerwuj mnie ![]()
W sensie, liczyłem na to że pomożesz mi w prezentacji, jest między nami różnica raptem 2-3 miesięcy używana cucumber+rspec+webrat+factory ![]()
Tomash napisał:
Strzałek napisał:
Ja to poproszę
Nie denerwuj mnie
W sensie, liczyłem na to że pomożesz mi w prezentacji, jest między nami różnica raptem 2-3 miesięcy używana cucumber+rspec+webrat+factory
Aaaa to przepraszam. Skoro tak, to wracam do RSpec Booka i służe pomocą na każde zawołanie ![]()
Tomash, ja bym tylko poprosił o udostępnienie później prezentacji, a cudownie by było jakbyście byli w stanie udostępnić nagranie z występienia o Rspec itp.
Bo moja lokalizacja uniemożliwia mi stawienie się na spotkaniu, a chętnie bym się dowiedział coś w tym temacie.
o właśnie ja się podpisuje również pod tą prośbą zgłoszoną przez Tubisa
Tomash napisał:
Ja też poproszę to ![]()