Forum poświęcone Ruby on Rails i językowi programowania Ruby
Nie jesteś zalogowany.
Chłodno dziś było, więc jestem zaskoczony że trochę niektórym na głowę pada
1) Paul rozkręcił krakowski RUG od zera (i szefuje największej firmie Ruby-exclusive w Polsce), Mike dał pomysł, inicjatywę, entuzjazm i lokal do rozkręcania warszawskiego RUG. Nikomu jak tym dwóm gościom środowiska krakowskie i warszawskie zawdzięczają swój rozwój. A nam, Polakom, powinno być co najwyżej głupio że się nie zorganizowaliśmy "sami".
2) Redmine nie został "usunięty", tylko będzie migrowany na neutralny serwer, po ustaleniu że organizacja Euruko -- jako w 100% "community-driven effort" -- nie może pochłaniać żadnych "firmowych" zasobów (bo to generuje niejasne i śliskie powiązania, zobowiązania czy oczekiwania). Poza tym chcemy najpierw ustalić co-jak-kogo-komu-dlaczego (kompetencje w sensie), bo przy tej ilości osób zamieszanych łatwo się zrobi bajzel organizacyjny jeśli się go od razu nie ogarnie.
3) "Pomocą nie są zainteresowani"? A czytałeś posta, który otwiera ten temat?
Srsly, zastanówcie się zanim coś znowu pierdolniecie. Nie zmuszam nikogo do pomocy w organizacji eventu, ale jawnie kłamliwy FUD i inny jad to nie jest to, czym można się pozytywnie zapisać.
jakby coś, to też chętnie pomogę :p
Wypas
Myślę że pod koniec maja będzie jakiś mityng w Warszawie.
PS. Prawdopodobnie (ale nie na pewno!) "drugi krakowski", jeśli nastąpi, pewnie już będzie dla szerokiego grona wszystkich zainteresowanych.
Byłbyś w stanie poskładać tam u siebie jakiś 2-3 (albo więcej
) osobowy "team Wrocław"?
Trochę to na razie dziwne, że jest tyle ośrodków o których wiemy że mają społeczność rubiowców (Górny Śląsk, Wrocław, Poznań, Łódź), a na razie ekipa organizacyjna jest ze starej stolicy i nowej stolicy wyłącznie.
A Euruko powinno być wyczynem ogólnopolskiej społeczności Ruby ![]()
Tu nie trzeba tłumów -- tu trzeba małej ale entuzjastycznej, zwartej i skutecznej ekipy
Tomash napisał:
1) Paul rozkręcił krakowski RUG od zera (i szefuje największej firmie Ruby-exclusive w Polsce), Mike dał pomysł, inicjatywę, entuzjazm i lokal do rozkręcania warszawskiego RUG. Nikomu jak tym dwóm gościom środowiska krakowskie i warszawskie zawdzięczają swój rozwój. A nam, Polakom, powinno być co najwyżej głupio że się nie zorganizowaliśmy "sami".
+1 ;-)
Ja chętnie przyłączę się do organizacji. Być może uda się także zmobilizować parę osób z okolicy (SRUG).
Tomash napisał:
Zgadzam się i czekam na spotkanie ![]()
Poszukiwanie pomysłów na logo oraz ochotników do pomocy w organizacji zostało oficjalnie rozpoczęte ![]()
http://euruko2010.org/
Oficjalna zmiana daty ze względu na kolizję z Nordic Ruby:
http://twitter.com/euruko/status/8541506873
Najpóźniej w przyszłym tygodniu powinny ruszyć zapisy i call-for-speakers.
Jak zobaczyłem Maj, to już myślałem, że wypadnie w długi weekend. Tym razem nie dam się rozłożyć choróbsku. ![]()