Forum poświęcone Ruby on Rails i językowi programowania Ruby
Nie jesteś zalogowany.
Pierwszy wtorek miesiąca wypada pierwszego grudnia -- nie zapomnieć, kurde!
Zacznijcie już kombinować o czym chcielibyście opowiedzieć. ![]()
Tomash napisał:
Zacznijcie już kombinować o czym chcielibyście opowiedzieć.
Ja mogę polecieć z tym drugim pomysłem, którego na wczoraj mi się nie chciało przygotować ;-), czyli "BDD w javascripcie - Blueridge i Screw.Unit".
drogus napisał:
Tomash napisał:
Zacznijcie już kombinować o czym chcielibyście opowiedzieć.Ja mogę polecieć z tym drugim pomysłem, którego na wczoraj mi się nie chciało przygotować ;-), czyli "BDD w javascripcie - Blueridge i Screw.Unit".
Ma ktoś bezpośredni kontakt do Piotrka? Bo mam pytanie techniczne - czy będzie jakiś dostęp do wifi na następnym spotkaniu. Chciałem zrobić demo z udziałem publiczności, ale potrzebny będzie net. Chyba, że ktoś przytaszczy jakiegoś huba wifi - w sieci lokalnej też można puścić ![]()
Ostatnio edytowany przez drogus (2009-11-10 12:14:28)
mogę przynieść router wifi.
drogus napisał:
drogus napisał:
Tomash napisał:
Zacznijcie już kombinować o czym chcielibyście opowiedzieć.Ja mogę polecieć z tym drugim pomysłem, którego na wczoraj mi się nie chciało przygotować ;-), czyli "BDD w javascripcie - Blueridge i Screw.Unit".
Ma ktoś bezpośredni kontakt do Piotrka? Bo mam pytanie techniczne - czy będzie jakiś dostęp do wifi na następnym spotkaniu. Chciałem zrobić demo z udziałem publiczności, ale potrzebny będzie net. Chyba, że ktoś przytaszczy jakiegoś huba wifi - w sieci lokalnej też można puścić
born2fly napisał:
Aha, jeszcze jedno.. Widzę, że jednak net na spotkaniach jest przydatny, dziś przynajmniej w 4 momentach. Coś wykombinuje
Przecie napisałem podsumowując poprzednie spotkanie, że będzie net ![]()
Pzdr!
born2fly napisał:
born2fly napisał:
Aha, jeszcze jedno.. Widzę, że jednak net na spotkaniach jest przydatny, dziś przynajmniej w 4 momentach. Coś wykombinuje
Przecie napisałem podsumowując poprzednie spotkanie, że będzie net
Pzdr!
O cholera, rzeczywiście ![]()
Nie wiem jak tego nie zauważyłem.
Dzięki wielkie! ![]()
Kogoś interesuje Redis? http://code.google.com/p/redis/
Bo mam firmową prezentację o tym, mogę na bazie tego przygotować coś więcej.
filiptepper napisał:
Kogoś interesuje Redis? http://code.google.com/p/redis/
Bo mam firmową prezentację o tym, mogę na bazie tego przygotować coś więcej.
Ja chętnie posłucham. ![]()
O, poka poka. Zabawki z okolic NoSQL są teraz popularne, też chętnie posłucham ![]()
OK, to potwierdzam, że będę robił i zapraszam. ;-)
Mogę pojechać co prawda mało rubiowo, ale bardzo "jazzy" -- pisanie pierwszej aplikacji na Androida, czyli wprowadzenie do i filozofia technologii z odrobiną hakingu live (konfiguracja środowiska, hello world, trochę-bardziej-złożona pierwsza aplikacja). ![]()
Tomash napisał:
Mogę pojechać co prawda mało rubiowo, ale bardzo "jazzy" -- pisanie pierwszej aplikacji na Androida, czyli wprowadzenie do i filozofia technologii z odrobiną hakingu live (konfiguracja środowiska, hello world, trochę-bardziej-złożona pierwsza aplikacja).
![]()
A tak przy okazji, napisałeś już coś działającego? Pochwalisz się? :>
Napisałem jakiś miesiąc temu, aplikację zarazem funkcjonalną i "treningową". Nie wrzuciłem do Marketu przez skromność (czytaj: lenistwo, opieszałość
), pokażę na spotkaniu jako aplikację megaprostą i jednocześnie robiącą co miała robić oraz o sporym walorze edukacyjnym ![]()
Muszę się w końcu skusić i przyjść znowu na spotkanie. Czy tradycja piwa po spotkaniu dalej funkcjonuje, bo nie wiem czy wybierac sie samochodem
?
piachoo napisał:
Muszę się w końcu skusić i przyjść znowu na spotkanie. Czy tradycja piwa po spotkaniu dalej funkcjonuje, bo nie wiem czy wybierac sie samochodem
?
Funkcjonuje. Ostatnio trochę mało osób zostało, ale mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
Możecie powiedzieć jak wyglądają Wasze spotkania? Chciałbym zorganizować coś podobnego w Łodzi ![]()
Zdjęcie z ostatniego spotkania:
Obecnie spotykamy się w hallu (bo do salki samemu niełatwo trafić) i jak uznamy, że są wszyscy, to idziemy na prezentacje. A po prezentacjach na piwo.
Zapomniałem Ci Olku powiedzieć, że miałeś rewelacyjny sweterek ![]()
Tomash napisał:
Zapomniałem Ci Olku powiedzieć, że miałeś rewelacyjny sweterek
Sklopementowanie sweterka to w tym kręgu jeden z najwyższych możliwych zaszczytów!
Musicie naprawdę darzyć się dużą dozą szacunku ![]()
Ponieważ prezentacja z samego Redisa nie może być za długa bo to i prosty kawałek softu to pytanie - czy chcecie zobaczyć coś konkretnego w ramach przykładów?
No pewnie! Im więcej działającego kodu, tym lepiej! +10 do zajebistości za pisanie go "live" ![]()
Link do spotkania na GL: http://www.goldenline.pl/spotkanie/wrug … ie-12-2009
Jak Filip i Tomasz potwierdzą (skorygują
) tematy, to dorzucę notkę na bloga.
Mam pytanie: Czy będziecie nagrywać prezentacje? Chętnie bym zobaczył obie (w szczególności tą o redis), ale ciężko mi w środku tygodnia z Wrocka do Warszawy przyjechać..
krzyczak napisał:
Mam pytanie: Czy będziecie nagrywać prezentacje? Chętnie bym zobaczył obie (w szczególności tą o redis), ale ciężko mi w środku tygodnia z Wrocka do Warszawy przyjechać..
O screw.unit jeszcze pewnie we Wrocku na DRUGu zrobię ;-)
tjeden napisał:
Link do spotkania na GL: http://www.goldenline.pl/spotkanie/wrug … ie-12-2009
Jak Filip i Tomasz potwierdzą (skorygują) tematy, to dorzucę notkę na bloga.
Mój może się nazywać "Android: pierwsze kroki programisty" ![]()